0620372636 [email protected]

Tuinen

Flexibel

R

Dynamisch

Ervaren

Tuinaanleg

Een tuinontwerp laten maken door Verwijs Hoveniers? In regio Bruchem en daarbuiten gaven wij menig tuin een goede basis! Want een goed tuinontwerp is het halve werk waar het tuinaanleg betreft. Wij denken graag met u mee. Want het kan best lastig zijn om te weten wat u wilt. Houdt u van lekker tuinieren in uw vrije tijd? Of wilt u echt puur chillen? Alles wordt gepland: bestrating, hekwerk, houtwerk, planten en bloemen, alles wat u graag in uw tuin ziet. De hoveniers van Verwijs Hoveniers besteden aandacht aan zowel details als het grotere geheel. Past het bij de bestaande elementen van de tuin? Vormt het een mooi geheel met uw huis? We zorgen ook voor voldoende zon- en schaduwplekken. Bent u een echte zonaanbidder? Dan plaatsen we bijvoorbeeld een extra terrasje achterin de tuin voor de laatste zonnestraal. Door het tuinontwerp weet u precies waar u aan toe bent van tevoren. Wel zo fijn! Wij pakken elke tuin aan: een klein stadstuintje, een grote bedrijfstuin, een landelijke tuin, een onderhoudsvrije tuin, noem maar op. Laat Verwijs Hoveniers in Bruchem uw tuinontwerp maken en start de tuinaanleg!

Tuinontwerp Den Bosch
Tuinontwerp Den Bosch

Tuinonderhoud

Is uw tuin een feit? Dan is tuinonderhoud belangrijk om uw tuin mooi te houden. Planten, bomen en bloemen leven. Onkruid ook. Wij snoeien, maaien en wieden waar nodig en verlengen hiermee de levensduur van uw tuin. Vooral wanneer wij uw tuin hebben gelegd is het handig om ons ook in te schakelen voor tuinonderhoud. Wij kennen uw tuin immers al op ons duimpje. Uiteraard zijn ook voor ons nieuwe tuinen meer dan welkom! Voor alle tuinen maken wij een plan op maat. Ook een onderhoudscontract behoort tot de mogelijkheden. Zo heeft u geen omkijken en hoeft u niet na te denken wanneer wat nodig is. Vooral waar het grotere tuinen betreft, past Verwijs Hoveniers veel tuinonderhoud toe. Bedrijfstuinen schakelen ons ook vaak in.

Tuinrenovatie

Een tuin is ongeveer elke tien jaar toe aan tuinrenovatie, mits goed onderhouden. Verwijs Hoveniers in Bruchem renoveerde in eigen regio, maar ook in Bommelerwaard, Den Bosch, Driel en Waardenburg al veel tuinen. Tuinrenovatie is een grondige en pittige klus. Een veel voorkomend misverstand is echter dat het altijd kostbaar is. Omdat veel tuinproducten worden hergebruikt, hoeft u niet alles opnieuw aan te schaffen. Denk aan bestaande planten, tegels en houtwerk. Tuinrenovatie is daarmee zeker goedkoper dan tuinaanleg. Wanneer u besluit om over te gaan tot het renoveren van uw tuin, kan dit diverse oorzaken hebben. U bent simpelweg uitgekeken op uw tuin, u heeft een nieuw huis met een zeer verwaarloosde tuin of uw tuin is er na jaren gewoon aan toe. Verwijs Hoveniers rekent onder tuinrenovatie de volgende werkzaamheden: bomen snoeien, planten en bomen verwijderen of verplaatsen, grond af- en aanvoeren, straatwerk herstellen en schuttingen herstellen. Lichamelijk best zware klussen en tijdrovend. Gelukkig hebben wij daar wel tijd voor! En weet u wat zo leuk is aan tuinrenovatie? U hoeft niet te wachten tot het groen tot wasdom is gekomen!

Tuinontwerp Den Bosch
Tuinontwerp Den Bosch

Bomen snoeien

Bomen kappen en snoeien? Loopt u door Bruchem, Bommelerwaard, Den Bosch, Driel of Waardenburg en ziet u iemand in een boom hangen? Grote kans dat dit een hovenier van Verwijs Hoveniers is! Met professionele klimspullen en touwen gaan wij omhoog. Dit is vele malen veiliger dan met een ladder en zaag, vooral als u uzelf hieraan waagt! Bovendien houdt bomen snoeien meer in dan wat vervelende takken verwijderen. Takken die het zicht belemmeren of het zonlicht tegenhouden, van u of uw buren. Daarbij weten wij ook wanneer bomen het beste gesnoeid kunnen worden en hoe. Snoeien is namelijk seizoensgebonden en elke boom heeft zijn eigen seizoen. Wij snoeien en stimuleren de bloei- en vruchtvorming van uw boom, zodat deze wordt verzorgd in plaats van aangetast. Wist u dat de mooiste bomen altijd bomen zijn die op een goede manier gesnoeid zijn toen ze nog jong waren? Bomen snoeien laat u dus over aan een klimmende bomensnoeier. Bomen kappen nemen wij ook voor onze rekening, mocht het echt niet anders meer kunnen. Uiteraard alleen wanneer het bij de gemeente is toegestaan. Essentieel is de boom op de juiste manier te laten vallen, zonder schade voor de omliggende omgeving.

Snoeitechnieken bomen

Verwijs Hoveniers past de volgende manieren van bomen snoeien toe, afhankelijk van het type boom:

N

Reguliere snoei

De boom wordt iets smaller, minder dicht en eventueel iets lager. Geschikt voor bomen die niet overdadig groeien.
N

Uitdunnen

Takken worden ertussenuit gehaald, zodat de boom minder dicht wordt en er meer licht doorkomt.
N

Opkronen

De onderste takken worden verwijderd, zodat er meer ruimte en licht onder de boom komt.
N

Toppen

De top van de boom wordt gesnoeid en eventueel aangepast.
N

Vormsnoei

Takken worden verwijderd of ingekort en in de gewenste vorm gebracht.
N

Kandelaberen

De takken worden teruggebracht tot op enkele hoofdvertakkingen. Geschikt voor bomen die snel groeien.

Bruchem

Den Bosch

Driel

Waardenburg

Tuinontwerp Den Bosch

Uw wensen bespreken?

Wij bellen u graag terug!

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Wat kunnen wij voor uw tuin betekenen?

Neem gerust contact op. Verwijs Hoveniers komt vrijblijvend bij u langs in regio Bruchem, Bommelerwaard, Den Bosch, Driel en Waardenburg.